Закупівельні ціни на живець свиней — прогноз на 15-21 лютого

12 лютого 2021 469 0
Закупівельні ціни на живець свиней — прогноз на 15-21 лютого

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 15-21 лютого 2021 року: 41-42 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила пресслужба Асоціації «М’ясної галузі».

«Станом на наступний тиждень, 42 грн/кг — це гранична ціна, що ще дозволяє українським свиням конкурувати з імпортом», — йдеться у повідомленні.

Довідково: ціна на німецькій біржі цього тижня на напівтуші кондиційних свиней — 1,19 євро/кг (40 грн/кг), на напівтуші свиноматок — 0,72 євро/кг (24 грн/кг).

Як зазначили в Асоціації, подальший ріст цін на свиней в Україні призведе до росту імпорту і втрати позицій українських виробників через високу собівартість і неконкурентоздатність вітчизняного свинарства. В січні, коли через свята, ділова активність найнижча, так само як і ціна на свиней в Україні найнижча за рік, ріст імпорту склав 64% у порівнянні з минулим роком.

«Ріст цін на свиней в лютому лише «розігріє» імпортерів і частка імпорту з 6% може легко збільшитися до 15%, 25% і більше. Спекуляції на темі росту цін на свиней вигідні лише тим, хто прагне поставити свинарство в Україні в ще гіршу ситуацію ніж вона вже є на 2021 р. Наслідками може стати закриття свинокомплексів і дефіцит свинини», — йдеться в повідомленні.

У ЄС ціна на свиней продовжує залишатись на сталому рівні. В США і Канаді відбувся ріст цін в той час, як у Бразилії відбувся спад.

Ціна у ЄС практично на рівні собівартості з середини 2020 р. і може залишитися такою до кінця 2021 року.

Виконано за допомогою Disqus