До України йде потепління та відлига — синоптики

19 лютого 2021 194 0
До України йде потепління та відлига — синоптики
pixabay.com

Синоптики попереджають про відлигу, що сприятиме інтенсивному таненню снігу. Про це повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

Завтра, 20 лютого, очікуються значні нічні морози, проте денна температура стрімко підніметься. Нічні температури в північних, центральних, східних областях досягнуть позначки -6...-18°С, денна температура коливатиметься від 0 до -6°С.

На Півдні у нічний час -4...-14°С, денна складе -3...+4°С, в західних областях вночі -1...-8°С, вдень термометр зупиниться на відмітці -1...+7°С. Короткочасні опади у вигляді мокрого снігу та дощу охоплять весь Захід, також частково пройдуть опади у Вінницькій, Житомирській та Одеській областях.

Вже 21 лютого розпочнеться справжня відлига. Нічні морози на всій території України знаходитимуться в межах 0...-7°С, денна температура в північних, східних та центральних областях досягне позначки -1...+2 °С, на решті території 0...+8°С. На Сході, в Сумській та Чернігівській областях очікуються короткочасні опади.

22 лютого на Сході очікуються несуттєві опади. Температури піднімуться на декілька градусів. Нічні температури складуть 0...-7°С, денні досягнуть позначки -1...+6°С, в південних та західних областях максимально температура підніметься до +8...+10°С.

«Ріст температур сприятиме інтенсивному таненню снігу. Слід бути обережними поблизу дахів, остерігатися бурульок та сходу снігових наметів з будівель. Та обов'язково попіклуйтесь про відповідне взуття, під ногами каша та сльота», — попереджають синоптики.

Виконано за допомогою Disqus