У Väderstad порадили сівалки точного висіву для невеликих господарств

25 лютого 2021 1134 0
У Väderstad порадили сівалки точного висіву для невеликих господарств

Компанія Väderstad надала рекомендації щодо оптимального вибору моделей сівалок точного висіву Väderstad Tempo для невеликих господарств.

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Для невеликих господарств під посів технічних культур шведський виробник рекомендує експлуатувати сівалки точного висіву Väderstad Tempo R 4-6 та Väderstad Tempo T 6-7 у розрахунку 500 га на 1 машину. Дані сівалки засівають від 40 га до 50 га за добу.

Моделі Tempo R 4-6 та Tempo T 6-7 мають об’єм індивідуальних насіннєвих бункерів 70 л, опційно можуть дообладнуватися системою внесення гранульованих мінеральних добрив у вигляді сошників та бункера об’ємом 1200 л (монтується на раму сівалки). 

Сівалки агрегатуються із тракторами з гідравлічним насосом продуктивність 80 л/хв з урахуванням потреби самого трактора. При встановленні приводу від валу відбору потужності трактора достатньо 40 л/хв. Всі вони можуть висівати різні культури (від ріпаку та цукрового буряку до сої й кукурудзи), проте мають відмінності. 

Жорсткорамна навісна на триточкову навіску трактора сівалка точного висіву Väderstad Tempo R 4-6 має гарну маневровість у полі й потребує невеликі поворотні смуги. Цей агрегат підійде для господарств, у яких поля мають короткі гони, невеликі розміри, неправильну форму, де потрібна маневровість, засіяти демонстраційні ділянки або сортові ділянки тощо.

Відстань між рядами можна регулювати: Tempo R 6 (6 рядів) може мати міжряддя 450 мм або 500 мм, її можна переобладнати на Tempo R 4 (4 рядів) з міжряддям 700 мм, 750 мм, 762 мм або 800 мм. Це дає можливість однією сівалкою висівати різні культури. Для агрегатування необхідний трактор від 110 к.с., дві гідравлічні пари подвійної дії одна з регульованим потоком та зворотній злив без підпору. У транспортному положенні сівалка має 3 м.

Навісна на триточкову навіску трактора сівалка точного висіву Väderstad Tempo T 6-7 з телескопічною рамою проста в експлуатації та транспортуванні. Телескопічна система втягування бокових секцій дає змогу регулювати робочу ширину відповідно до різних видів вирощуваних культур.

Змінюючи ширину рами, можна легко регулювати ширину міжряддя й кількість висівних секцій. Сівалкою Tempo T 6 (6 рядів) можна висівати з шириною міжрядь від 500 мм до 800 мм, а Tempo T 7 (7 рядів) – від 500 мм до 600 мм. Ширина міжряддя 450 мм не доступна. Підійде для господарств, що вирощують широкий асортимент різних культур, та яким необхідна маневровість, універсальність, кратність висівних секцій 6-ти або 7-ми. 

Для агрегатування необхідний трактор від 110 к.с., три гідравлічні пари подвійної дії одна з регульованим потоком та зворотній злив без підпору. У транспортному положенні сівалка має 3,36-3,5 м.

Виконано за допомогою Disqus