При зниженні ставки ПДВ різниця у 6% ляже на плечі фермерів — думка

26 лютого 2021 183 0
При зниженні ставки ПДВ різниця у 6% ляже на плечі фермерів — думка

Фермери із застереження ставляться до закону про зниження ПДВ до 14% та вважають, що різниця у 6% може лягти на їх плечі. Про це йдеться у матеріалі «Чи допоможуть фермерам 14% ПДВ: думки учасників ринку» на Kurkul.com.

Керівник ФГ «Колос» Андрій Біба розповів, що новий закон не сприяє зменшенню адміністративної ланки, що обслуговує процес відшкодування.

«Водночас, зниження ставки в кінцевому результаті може призвести до того, що ці 6 % ляжуть на наші плечі», — висловив побоювання Андрій Біба.

Загалом він позитивно оцінює новий закон, та все ж, із певними застереженнями.

«Треба зазначити, що наразі невідомо, які підводні камені можуть чекати на нас на практиці. Усе залежить від реалізації. Для сільгоспвиробників, це було б чудово, але схема роботи за цим законом наразі не зовсім зрозуміла. Якщо вже хотіли зробити краще для нас, було б простіше та логічніше, повернутися до старої схеми відшкодування ПДВ», — каже він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський 23 лютого підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» № 1115-ІХ. 

Експерти вважають, що прийняття цього законопроекту негативно вплине на результативність функціонування сільгосппідприємств та недоотримання ними частини доходів внаслідок недоліків в опрацюванні положень підписаного Закону.

Виконано за допомогою Disqus