В Україні живець свиней подорожчає на 2 грн/кг — прогноз цін на 1-7 березня

26 лютого 2021 294 0
В Україні живець свиней подорожчає на 2 грн/кг — прогноз цін на 1-7 березня
Kurkul.com

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 1-7 березня 2021 р.: 45-46 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила пресслужба Асоціації «М’ясної галузі».

Так, ціна живих свиней першого тижня березня збільшиться на 2 грн/кг.

«Традиційно на весну відновлюється попит на свинину і ціни на свиней повертаються до звичайного рівня. Цього року відновлення цін відбулося швидше через раптове подорожчання курятини в лютому. Куряче філе в роздріб стало дорожчим за свинину і споживачі все більше віддають перевагу червоному м’ясу. Незначний ріст цін на свинину відбувається в країнах ЄС, з яких свинина імпортується до України — Данія, Нідерланди, Польща», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, щоб конкурувати з імпортом та мати більші прибутки навіть при менших закупівельних цін, українським свинарям слід зменшувати собівартість.

«З 1 березня 2021 р. зменшується ставка ПДВ на живих свиней з 20% до 14%, що дозволить свинокомплексам додатково заробити до 3 грн/кг живої ваги. Однак переробні підприємства змушені будуть в продажі свинини компенсувати 6% ПДВ, що призведе до раптового підняття цін на свинину для населення на 6-10%», — зауважують аналітики.

Нагадаємо, 22-28 лютого закупівельні ціни на свиней живою вагою становили 43-44 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus