Після різкого подорожчання ціни на живець свиней почнуть знижуватися

5 березня 2021 298 0
Після різкого подорожчання ціни на живець свиней почнуть знижуватися

Закупівельні ціни на живець свиней 8-14 березня 2021 р. становитимуть 43-44 грн/кг. Прогнозують аналітики Асоціації «М’ясної галузі».

«Ціна живих свиней наступного тижня, ймовірно, зменшиться на 2 грн/кг після різкого подорожчання в кінці лютого», — зазначили в Асоціації.

На початок березня ціна на українських свиней вища на 10-12 грн/кг ніж у Польщі, Німеччині та Данії. Навіть з різницею середньої ціни за місяць у 5 грн/кг у лютому, імпорт свинини до України зріс у 3,5 раза.

Читати за темою: Експерти прогнозують ріст цін на живець свиней до кінця вересня 2021 року

Як зазначали аналітики Асоціації, гранична ціна на свиней в Україні, що могла стримати імпорт свинини була 42 грн/кг. Висока ціна на свиней в Україні провокує ще більший ріст імпорту. В лютому імпорт свинини виріс у 2 рази стосовно січня, в березні слід очікувати подвоєння імпорту вже до антирекорду лютого.

«Переробні підприємства не зацікавлені у збитках свинарів і зменшенні вирощування свиней в Україні, тому намагалися у 2020 році не допустити обвалу ціни, коли були всі передумови для цього. На жаль, у 2021 році робота всупереч правилам глобального ринку з боку свинарів може мати найгірші наслідки для всього ланцюга і вирощування, і переробки», — розповіли аналітики.

Згідно з повідомленням, ціна на німецькій біржі цього тижня на напівтуші кондиційних свиней — €1,40/кг (47 грн/кг), на напівтуші свиноматок — €1/кг (33 грн/кг).

Динаміка цін у світі:

  • +4,55% — ЄС;
  • +14,89% — Бразилія;
  • +16,35% — США;
  • +7,86% — Канада.
Виконано за допомогою Disqus