Названо альтернативну культуру основним зерновим для вирощування в умовах посухи

2 березня 2021 5462 0
Названо альтернативну культуру основним зерновим для вирощування в умовах посухи
Kurkul.com

Поступове глобальне потепління зумовило зниження врожайності основних сільськогосподарських культур, яке в стресових умовах може сягати 50-60%, а в окремі роки і значно більше. Фахівці EURALIS Semences розповіли про альтернативність вирощування сорго в умовах посухи. Про це йдеться у матеріалі «Особливості вирощування ярих зернових в умовах посухи у Південному та Східному регіонах» на SuperAgronom.com.

Зазначається, що сорго незаслужено немає поширення серед аграріїв південних та східних областей, адже воно посухостійке та нижній коефіцієнт водоспоживання, ніж, наприклад, у кукурудзи.

Культуру активно вирощують у Америці, на Африканському континенті. Зараз тенденція поширилась на Індію, Китай та країни Європи.

«В Угорщині з нашого гібриду сорго виготовляють елітний віскі, що має попит у Європі. Середньоранній гібрид ЕС Фоен — один з найпопулярніших гібридів для виробництва горілки в Молдові та Угорщині. Він забезпечує високий потенціал врожайності навіть у посушливі роки», — відзначив Сергій Вітвіцький, менеджер з технологічного супроводу EURALIS Semences.

Читати також: На Київщині сімейне господарство вирощує їстівні квіти

Так, сорго у харчовій промисловості можна використовувати у:

  • виробництві круп, борошна;
  • виробництві спирту класу люкс;
  • пивоварінні;
  • виробництві крохмалю;
  • виробництві соргового «меду».

«Варто зауважити, що сорго може витримувати підвищення температури до 55 °C і до 14 днів витримує посуху та може відновити ріст та вегетацію. Його можна сіяти на  ґрунтах низької якості, на засолених», — відзначив Сергій Вітвіцький.

Читати за темою: В Україні будуть вирощувати пшеницю та гірчицю за швейцарською технологією

Виконано за допомогою Disqus