Експерти прогнозують ріст цін на живець свиней до кінця вересня 2021 року

2 березня 2021 2009 0
Експерти прогнозують ріст цін на живець свиней до кінця вересня 2021 року
Kurkul.com

У лютому живець свиней подорожчав на 21%. Тренд на підвищення ціни на свинину збережеться до кінця третього кварталу нинішнього року. Так вважають Сергій Касьянов, голова Ради директорів KSG Agro, а також Оксана Юрченко, Президент Асоціації «Свинарі України», повідомляє пресслужба KSG Agro.

«Зростання цін на свинину на 21% в кінці лютого цього року в порівнянні з кінцем січня (46,1 грн/кг проти 38,4 грн/кг), вселяє українським свинарям оптимізм. Тим більше, що тренд на подорожчання свинини збережеться як мінімум до кінця третього кварталу цього року», — зазначив Сергій Касьянов. 

Він вважає, що недолік пропозиції свинини вже не може бути компенсований імпортом. Оскільки тенденція зростання як попиту, так і ціни на свинину в лютому цього року характерна і для європейських країн, і для США. І місцевим свинарям потрібно насичувати місцеві ринки.

Читати також: В Україні живець свиней подорожчає на 2 грн/кг — прогноз цін на 1-7 березня

Ще одним фактором підвищення ціни на свинину українські свинарі називають зростання цін на курятину, адже при порівнянній ціні більшість споживачів виберуть більш калорійну свинину.

Президент Асоціації «Свинарі України» Оксана Юрченко відзначає, що станом на початок 2021 р. цінові параметри свинини відкотилися до рівня 2017 р., коли галузь виходила з кризи.  Вона підтверджує, що в кінці минулого року сезонний фактор не спрацював  і глобальне падіння ціни перед новорічними святами стало несподіваним для ринку. 

«Тепер же спостерігаємо ситуацію, коли попит відроджується, а достатньої пропозиції немає. Січень 2021 р. майже збігається з січнем 2019 р. При цьому глобальних обсягів імпорту в Україну не відбулося. Ціна буде зростати і далі, оскільки зростає попит.  Таким чином, ми можемо говорити про поступовий вихід з цінового дна до рівня середніх цін на живих свиней за останні 3 роки», — резюмувала вона.

Читати за темою: Найбільший у світі виробник м'яса виготовлятиме рослинну продукцію

Виконано за допомогою Disqus