Через тіньові схеми фермер з Київщини може втратити 136 га орендованих земель

10 березня 2021 134 0
Через тіньові схеми фермер з Київщини може втратити 136 га орендованих земель
Kurkul.com

Засновник ТОВ «Расавка», що на Київщині, Анатолій Шевчук ризикує втратити право оренди 136 га комунальних земель, які оброблялися ним з 2016 р. на підставі тимчасової угоди. Крім того, нові конкуренти почали платити пайовикам господарства за перехід до нового орендаря. Про це йдеться у спецпроєкті «Надбавка» за оренду землі на Київщині — у чиї кишені збирається тіньова оплата?» на Kurkul.com.

За словами фермера, підприємство у 2020 р. наперед сплатило офіційний податок у розмірі 12% від нормативно грошової оцінки землі та ще 6%. Так, Ржищівською міською радою він отримав рішення про укладання тимчасової угоди щодо відведення земельних ділянок площею 135,79 га в оренду терміном на рік.

Читати також: На Житомирщині фермера зобов’язали повернути майже 40 га землі

Проте, 11 лютого 2021 р. згодом на сесії Ржищівської міської ради було прийнято рішення віддати ці землі іншому користувачу — Олені Новашок, яка написала заяву 10 лютого цього року та мала намір орендувати землю на таких самих умовах, як і Анатолій Шевчук — під 12% НГО на рік за договором.

«Виходить мене просто ошукали і віддали мою землю невідомій особі, не дивлячись на те, що я працюю вже 20 років, активно беру участь у життя міста та ще й іду на всі поступки муніципалітету», — зазначив фермер.

Так, аграрій наголошує, що ці землі необхідно виставити на земельний аукціон для чесного розв'язання питання та вимагає анулювати це рішення та припинити тиск на фермерів.

Читати за темою: На Дніпропетровщині землі заповідника незаконно передані для с/г діяльності

Виконано за допомогою Disqus