Українські фермери спрогнозували ціни на продукти цього літа

15 березня 2021 1412 0
Українські фермери спрогнозували ціни на продукти цього літа
pixabay.com

В Уряді обіцяють, що наприкінці березня ціни на продукти та пальне стабілізуються. Експерти прогнозують, що найближчими місяцями ціни на харчі, зокрема на крупи та хліб, зростуть. Проте фермери дають більш оптимістичний прогноз. Про це інформує сайт Сьогодні.

«Виходячи з того, що хліб є складним продуктом, який вміщує в собі олію, цукор та борошно, ми однозначно будемо бачити з вами, що як мінімум до кінця травня – середини червня в нас хліб буде додавати щомісяця по 1,5-2% до ціни», — переконаний Олег Пендзин, виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу».

Водночас у фермерів прогнози оптимістичніші. Так, пан Микола сподівається, що цьогорічна сніжна зима гарно вплине на врожай, тому є надія побачити на літо та осінь дешевші продукти. Сьогодні фермер розпродає запаси круп ще за старими розцінками та готує поле під молоду гречку.

«Старт для озимих і ярових груп буде дуже добрий, тобто запаси вологи, сподіваємося, достатні. Тому сподівання на врожай досить оптимістичні», — каже фермер.

За його словами, цьому сприятимуть і погодні умови — у регіонах земля не промерзла, а снігу та вологи достатньо.

Читати за темою: 

Виконано за допомогою Disqus