Напередодні посівної в США світові ціни на кукурудзу знизились

22 березня 2021 133 0
Напередодні посівної в США світові ціни на кукурудзу знизились
Kurkul.com

Трейдери проявляють все більшу обережність перед звітом Міністерства сільського господарства США від 31 березня про наміри фермерів США щодо посівів. Повідомляють аналітики Agritel.

Трейдери очікують 92 мільйони акрів кукурудзи та 90 мільйонів акрів сої.

«Попри масові продажі в Китай минулого тижня, ціни на кукурудзу трохи знизилися на тлі сприятливих опадів на рівнинах США, попри те що посівна кампанія ще не починалася. У Бразилії посів кукурудзи просунувся завдяки більш сприятливій погоді. У Мату-Гросу наразі опрацьовано 88% площ», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в основних штатах-виробниках кукурудзи в США спостерігається посилення посушливих погодних явищ, що може істотно вплинути на планування посівної кампанії зернової.

Як зазначають аналітики, у п'ятницю фонди були нетто-покупцями 17 500 лотів кукурудзи і 12 000 лотів сої. Вони були нетто-продавцями 3 500 лотів пшениці.

Водночас збір кукурудзи стартував в Аргентині. Станом на 17 березня було проведено збір на 5,9% запланованих площ. Через посушливі погодні умови, які спостерігалися раніше, темпи проведення збирання зернової поступаються як торішнім (13,6%), так і середньорічним (10,1%).

Читати за темою: У Росії чверть урожаю озимих під загрозою через аномальну зиму

Виконано за допомогою Disqus