Український ринок на 100% забезпечений власною курятиною

15 січня 2016 91 0
Україна є одним з найбільших імпортерів курятини в Європі
Рixabay.comУкраїна є одним з найбільших імпортерів курятини в Європі

Український ринок на 100% забезпечений власною курятиною, тому цінового стрибка на неї не буде. Про це у коментарі ГолосUA повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Україна сама себе забезпечує курятиною, оскільки ми є одним з найбільших імпортерів цієї продукції в Європі. Кожен місяць по поставках ми «відкриваємо» кілька нових країн. Український ринок на 100% зайнятий власною курятиною», — підкреслив він.

Експерт зазначив, що поставок м'яса з Росії в українську державу не було взагалі.

«Росія сама імпортує м'ясо, зокрема курятину, яловичину, свинину, ягнятину. Вони не забезпечують себе навіть на 50%. Коли Росія заборонила постачання м'яса з Канади, США та Європи, у них половина ринку стала вільною і подорожчання м'яса у наших сусідів було саме через це», — зазначив експерт.

За його словами, по яловичині і свинині ми не забезпечуємо власний ринок. Частина продукції поставляється з Європи, до того ж зараз планується імпорт з Канади.

«Таким чином, як тільки запрацює зона вільної торгівлі з Канадою, ми будемо отримувати достатньо якісне м'ясо. Тому в Україні не може бути подорожчання м'яса, тому що дефіциту на цю продукцію немає», — резюмував експерт.

Виконано за допомогою Disqus