Росія може ввести заборонне мито на соняшник

26 березня 2021 113 0
Росія може ввести заборонне мито на соняшник
Kurkul.com

Мінекономрозвитку Росії запропонує уряду ввести експортне мито на соняшникову олію з 1 вересня і заборонне мито на насіння соняшнику з 1 липня. Про це заявив глава міністерства Максим Решетніков, інформує Refinitiv Agriculture в Telegram.

Ці пропозиції вносяться в уряд в якості механізму демпфера.

«Цифри наразі не буду називати, завтра з'явиться, проєкт є, але до підкомісії ще можливі обговорення», — сказав міністр.

Читати за темою: В Росії набувають чинності підвищені експортні мита на кукурудзу та ячмінь

Також зазначається, що Росія ввела заборонне експортне мито на насіння соняшнику на період з 9 січня до 30 червня 2021 р. в розмірі 30%, але не менше €165 за тонну. Ввести в дію нове мито пропонується з 1 липня.

«Логіка наступна — на насіння соняшнику мито буде носити за фактом заборонний характер, з огляду на те, що у нас з вами насіння недостатньо, потужності заводів з виробництва соняшникової олії суттєво більше, ніж насіння, тому ми зацікавлені в тому, щоб це все переробляти всередині країни», — зазначив Максим Решетніков.

За його словами, механізм мита на соняшникову олію буде схожий з тим, який діє для пшениці. Пропонується ввести її з 1 вересня, з надходженням нового врожаю.

«Тобто буде певна ціна відсікання, нижче якої мита не буде, а понад це так само 70% від перевищення буде в вигляді мита надходити до бюджету, 30% залишатися у сільгоспвиробників. Ціна (відсікання), яка зараз обговорюється, містить достатню рентабельність для виробників», — додав Максим Решетніков.

Виконано за допомогою Disqus