У Східній Австралії фермери потерпають від нашестя мишей

5 квітня 2021 39 0
У Східній Австралії фермери потерпають від нашестя мишей
pixabay.com

У Східній Австралії десятки мерів закликали уряд штату оголосити проблему мишей офіційно екологічною катастрофою та допомогти поставити додаткові приманки, але поки що уряд не реагує. Про це йдеться у спецпроєкті «Фермерський огляд світової преси» на Кurkul.com.

Місцеві жителі кажуть, що почали помічати зграї мишей у жовтні, і відтоді хвиля гризунів поширюється на південь, зростаючи до біблійних масштабів.

На фермі Мосс миші зіпсували повний сарай сіна, яке заготували на випадок чергової посухи.

«Вони лізуть у сіно і забруднюють його виділеннями. Годувати корів та овець таким небезпечно для здоров’я, тому ми його знищили», — кажуть фермери.

Читати також: У Франції відбулись масові протести фермерів

Сіно може коштувати аграріям $500 за тюк під час посухи, мер Кунамбла Аль-Карану каже, що фермери витратили на це $40 млн.

«Деякі фермери втратили аж 2,5 тис. тюків. Не вистачає грошей, щоб допомогти. Все, що ми можемо зробити, це намагатись, щоб вони не потрапляли до наших офісів, нашої техніки,  тракторів, вантажівок. Вони з’їдають всю проводку», — каже він.

Представник федерального уряду заявляє, що хоча шкідники є «головним завданням урядів штатів і територій», австралійське управління з боротьби з пестицидами та ветеринарними лікарськими препаратами на сьогодні видало екстрений дозвіл на використання фосфіду цинку для одного регіону Австралії та оцінює потребу для ще двох.

Місцеві жителі сподіваються, що сильні дощі в регіоні цього тижня та штормові прогнози найближчими днями закінчать місяці страждань населення.

Читати за темою: Повені в Австралії посприяють гарному врожаю — фермери

Виконано за допомогою Disqus