Сільгоспвиробник з Херсонщини ухилився від сплати податків на понад 18 млн грн

5 квітня 2021 167 0
Сільгоспвиробник з Херсонщини ухилився від сплати податків на понад 18 млн грн
Kurkul.com

Податківці Херсонщини викрили схему ухилення від сплати податків у великих розмірах та привласнення громадянином виручки реальних суб'єктів господарювання сільгоспвиробників на суму понад 18 млн грн. Про це повідомляють Територіальні органи ДПС
у Херсонській обл.

Під час проведення перевірки ревізори з’ясували, що громадянин відкрив понад 20 банківських карткових рахунків. Така кількість рахунків необхідна була аби створити умови для ухилення від оподаткування сільгосппідприємству та собі особисто, як фізичній особі-підприємцю.

«Бізнесмен незаконно отримував на власні потреби кошти, які фактично були виручкою від реалізації агропродукції, необлікованої як у сільгосппідприємства, так і в підприємця. Надалі кошти конвертувалися в готівку через банкомати й касові відділення банківських установ та використовувались на власні потреби. Зокрема, цими платіжними картками розраховувалися в торгових мережах, готелях, ресторанах, які знаходилися в Україні та за її межами», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: Названо строки подання декларації з ПДВ за оновленою формою

Наслідком використання такої схеми стало недоотримання бюджетом значних коштів через заниження об’єкту оподаткування в підконтрольного сільгосппідприємства та підприємця, а також несплати податків власне самим громадянином.

Зазначена перевірка проводилася в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Читати також: Агропідприємство із Сумщини сплатить понад 125 тисяч грн штрафу за неофіційне працевлаштування

Виконано за допомогою Disqus