Агропідприємство із Сумщини сплатить понад 125 тисяч грн штрафу за неофіційне працевлаштування

25 березня 2021 118 0
 Агропідприємство із Сумщини сплатить понад 125 тисяч грн штрафу за неофіційне працевлаштування
pixabay.com

Третій апеляційний адміністративний суд визнав правомірною постанову Держпраці про накладення на приватне підприємство штрафу у розмірі 125,19 тис. грн за використання неофіційної праці, під час якої загинув робітник. Про це йдеться на офіційному сайті Держпраці в Сумській обл

Згідно з матеріалами справи, пілота гвинтокрила було допущено до виконання агрохімічних робіт, пов’язаних із обробкою добривами земельної ділянки на території Сумської обл. При цьому трудового договору з чоловіком не було укладено. Під час виконання цих робіт пілот загинув. На момент трагедії чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Зазначається, що гвинтокрил належав приватному підприємству. Керівництво мало з пілотом лише усну домовленість про роботу.

Читати також: На Волині фермера зобов’язали повернути державі понад 160 га землі

«Відповідно до нормативно-правових актів України підприємство як власник повітряного судна, було зобов`язане забезпечити режим робочого часу, час відпочинку, безпечні умови праці, умови побуту, соціальний захист пілота, виконати комплекс організаційних і практичних заходів з його навчання, медичної сертифікації та щоденного медичного нагляду і медичного забезпечення, спеціальної наземної і льотної підготовки, спеціальної підготовки з питань безпечного проведення робіт з пестицидами і агрохімікатами, проведення інструктажу перед кожним вильотом», — йдеться у повідомленні.

Управління Держпраці у Сумській області постановило накласти штраф за використання неоформленої праці одного працівника. Але підприємство звернулось до суду з метою скасування цієї постанови. Цей позов було задоволено. Але колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду перевіривши доводи сторін, дослідивши матеріали справи, визнала рішення Держпраці правомірним, скасувавши рішення окружного адміністративного суду.

Читати за темою: Фермер з Одещини ухилився від сплати податків на 2,8 млн грн

Виконано за допомогою Disqus