В масштабній пожежі на свинофермі Німеччини загинуло понад 55 тисяч тварин

2 квітня 2021 90 0
В масштабній пожежі на свинофермі Німеччини загинуло понад 55 тисяч тварин
Kurkul.com

У Німеччині в результаті масштабної пожежі на свинофермі, яка спалахнула у вівторок, загинули щонайменше 55 тис. тварин. Про це повідомляє Європейська правда.

Зазначається, що пожежа спалахнула у вівторок на об'єкті в Альт-Телліні, на північному сході Німеччини. Вогонь швидко поширився, частково через вентиляційні шахти, і зруйнував стійла, де утримувалися тварини.

На момент займання на підприємстві перебували близько 7 тис. свиноматок та 50 тис. поросят, і тільки близько 1300 тварин було врятовано. Повідомляється, що загинуло понад 55 тис. тварин.

Читати також: На Чернігівщині у пожежі загинуло близько 300 свиней

Причина загоряння залишається нез’ясованою. Сума збитків також досі невстановлена, але, за попередніми підрахунками, вона має скласти €1 млн. 

Свиноферма в Альт-Телліні є однією з найбільших у Німеччині. В середу на місці події зібралися групи демонстрантів з плакатами із написом «Зупинити тортури над тваринами».

Міністр сільського господарства Тілль Бакгауз назвав пожежу на свинофермі трагедією. За його словами, такі комплекси важко контролювати.

Читати за темою: Під час пожежі свинокомплексу на Закарпатті згоріло 165 свиней

Виконано за допомогою Disqus