Під тиском імпортної продукції в Україні дешевшає картопля

2 квітня 2021 128 0
Під тиском імпортної продукції в Україні дешевшає картопля

На ринку України зростає пропозиція імпортної картоплі, що своєю чергою змушує виробників знижувати ціни на місцеву продукцію. Про це повідомляє АПК-Інформ: овочі і фрукти.

Зазначається, що зниження цін на картоплю в кінці сезону не зовсім типове для України явище. Навпаки, після перебирання залишкових партій бульби в сховищах, оперативно реалізовується продукція низької якості, а стандартної картоплі для внутрішнього ринку залишається все менше. Через це, як правило, ціни на неї починають стрімко зростати. Але в поточному сезоні ситуація розвивається зовсім за іншим сценарієм.

Згідно з даними щоденного моніторингу, наразі гуртові ціни на картоплю в Україні опустилися до 7,5-9 грн/кг ($0,27-0,32/кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Головною причиною зниження цін на внутрішньому ринку стало збільшення пропозиції імпортної картоплі. За словами операторів гуртових компаній, зараз на українському ринку пропонується торішня картопля виробництва Польщі і Литви.

Так, на сьогодні імпортна картопля надходить в продаж в середньому по 7 грн/кг ($0,25/кг), але при закупівлі великих обсягів імпортної продукції ціна не рідко опускається до 6,5 грн/кг ($0,23/кг).

Читайте також: Фермер з Херсонщини розпочав висаджувати надранню картоплю

Виконано за допомогою Disqus