Україна активізувала експорт цибулі до Білорусі

6 квітня 2021 27 0
Україна активізувала експорт цибулі до Білорусі
pixabay.com

Українські трейдери активізували експортні відвантаження цибулі до Білорусі. Причиною активізації стало зростання пропозиції цибулі експортної якості на ринку України. Повідомляють аналітики EastFruit.

«Багато українських овочівників засумнівалися в перспективі зростання ціни на цю продукцію до закінчення сезону. Водночас на ринку Білорусі ціни на цибулю ріпчасту в березні істотно підвищилися, що зробило експорт ще більш привабливим», — зазначається у повідомленні.

За даними цінового моніторингу EastFruit, середня гуртова ціна на цибулю в Білорусі минулого тижня наближалася до $0,27 за кг, а в Україні становила лише $0,11-0,12 за кг. Нагадаємо, що ціни на цибулю в Україні істотно не змінюються з липня 2020 р., залишаючись найнижчими в регіоні.

Однак площі під ранньою цибулею залишаються високими, що свідчить про перспективи збереження високої пропозиції цибулі і в літній період.

«Поставки цибулі з України дозволили знизити ціни на ринку Білорусі і стабілізувати їх. Паралельно з цим знижуються ціни на цибулю і в Росії. При цьому ціни на цибулю в Польщі зараз приблизно такі ж, як і в Росії, але нижчі, ніж в Білорусі. Польська цибуля останнім часом, переважно дорожчала», — повідомили аналітики.

Читайте також: Під тиском імпортної продукції в Україні дешевшає картопля

Виконано за допомогою Disqus