Виробникам картоплі держава компенсуватиме до 50% вартості якісного насіння

8 квітня 2021 44 0
Виробникам картоплі держава компенсуватиме до 50% вартості якісного насіння
pixabay.com

Кабінет Міністрів планує надавати державну підтримку для розвитку картоплярства — до 250 тис. грн на одне фермерське господарство. Про це розповів Тарас Висоцький, заступник  міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, повідомляє Укрінформ.

«До державної підтримки додано напрямок підтримки розвитку картоплярства. Зокрема, мова йде про компенсацію до 50% вартості якісного насіннєвого матеріалу, але не більше 250 тис. грн на одне господарство», — заявив він.

Він додав, що держпідтримка також може надаватися для створення доданої вартості, наприклад, на компенсацію вартості обладнання для переробки картоплі.

Читати також: Виробник гречки зможе отримати до 175 тисяч грн держдопомоги

Також велика увага приділяється розвитку зрошення. Йдеться про підтримку фермерських господарств, які інвестують у зрошення. Планується компенсувати вартість обладнання і техніки для зрошення, здешевлювати фінансування програм зрошення.

Уряд передбачив надання державної допомоги за програмами: здешевлення придбання сільськогосподарської техніки та обладнання; здешевлення кредитів; розвиток фермерських господарств; розвиток тваринництва; розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства; продовження підтримки програми 5-7-9%; підтримка та розвиток приватних меліоративних систем, а також надання державних грантів для розвитку державних меліоративних систем. Очікується, що за цими програмами допомогу отримають близько 9 тис. аграрних підприємств.

Читати за темою: Мінекономіки та Укрвинпром спільно розвиватимуть виноградарство України

Виконано за допомогою Disqus