На Полтавщині планують засіяти понад мільйон гектарів ярими культурами

5 квітня 2021 72 0
На Полтавщині планують засіяти понад мільйон гектарів ярими культурами
Суспільне

Понад мільйон гектарів полів на Полтавщині цього року планують засіяти ярими культурами — пшеницею, ячменем, кукурудзою, соняшником тощо. Повідомляє Суспільне.

За словами заступника директора обласного департаменту агропромислового розвитку Олега Палія, це приблизно стільки ж, як торік. Зазначається, що посівну кампанію у регіоні почали минулого тижня у Кобеляцькій громаді. В решті громад сіяти почнуть за тиждень, коли більше прогріється земля.

«Проводиться закриття вологи в ґрунті. Завершується підживлення азотними добривами озимих культур та багаторічних трав. Стан озимої пшениці після зимівлі задовільний. Всього в області плануємо посіяти 1 мільйон 100 тисяч гектарів ярих культур», — розповів Олег Палій.

За його словами, найбільше на Полтавщині планують засіяти: пшеницею, ячменем та кукурудзою — понад пів мільйона гектарів; 330 тисяч гектарів площ запланували під соняшник; понад сотню тисяч — під сою; на 25 тисячах гектарів мають висіяти цукрові буряки.

Як розповів директор ПСП «Агрофірма «Урожай» Василь Гордійко, які одними з перших розпочали посівну в області, загалом у господарстві висіватимуть ті культури, що й торік. Однак, площі для деяких збільшать

«Більша площа кукурудзи. Вона складає 500-550 гектарів. 300 гектарів пшениці озимої посіємо, 40 гектарів ячменю ярого. Плануємо 200-220 гектарів соняшника і сої десь 50 гектарів», — поділився планами Василь Гордійко.

А скільки зберуть врожаю, зазначив, залежатиме від погоди.

«При нормі зволоження 600-700 міліметрів, ми отримуємо 400 міліметрів. Дефіцит вологи звичайно відображається на врожайності. І це особливо позначилося минулого року», — розповів фермер.

За його словами, посівну кампанію планують завершити у середині квітня.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus