Через погодні умови на Вінниччині затримується початок посівної

1 квітня 2021 77 0
Через погодні умови на Вінниччині затримується початок посівної
Kurkul.com

Цьогорічні погодні умови вносять деякі коригування початку посіву ярих культур на Вінниччині. Довго тримався сніговий покрив та прохолодна погода з нічними заморозками, на зміну яким прийшли дощі. Всі ці фактори відтерміновують початок посіву. Про це інформує пресслужба Вінницької ОДА.

Вінницькі аграрії прогнозують початок посівної кампанії на першу декаду квітня. Наразі, на полях активно проводиться закриття вологи.

«В окремих підприємствах, де дозволяла структура ґрунту, розпочали посів ранніх ярих культур. Але це ще незначні площі», — додали у відомстві.

В цілому сільськогосподарські підприємства забезпечені фінансовими та матеріально-технічними ресурсами на проведення весняно-польових робіт.

Для проведення комплексу весняно-літніх польових робіт в області сільгосппідприємствам потрібно 79,9 тис. т д. р. мінеральних добрив.

«Станом на 31.03.2016 р. сільськогосподарські підприємства мають в наявності — 80,2 тис. т д. р. мінеральних добрив або 100,4%. Забезпеченість паливо-мастильними матеріалами становить на рівні 93-96% (потреба 22,1 тис. т дизельного пального та 3,8 тис. т бензину)», — йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою