В Азерйбаджані впровадять сільськогосподарську спеціалізацію регіонів?

18 січня 2016 70 0
В Азербайджані необхідно впровадити сільськогосподарську спеціалізацію регіонів
pixabay.comВ Азербайджані необхідно впровадити сільськогосподарську спеціалізацію регіонів

В Азербайджані необхідно впровадити сільськогосподарську спеціалізацію регіонів. Таку думку висловив директор компанії «Карабах-Таксіли» Раджаб Оруджев, повідомляє «Тренд».

За його словами, якщо, наприклад, у Лянкярані вирощуються цитрусові і на них є великий попит, немає ніякої необхідності вирощувати там помідори або зерно.

Він зазначив, що також необхідно дотримуватися сезонності зернових і технічних культур.

«Вихід бавовняних із сівозміни свого часу привів до негативних наслідків. Після липня посівна площа фактично залишалася порожньою і спекотна погода приводила до засолення земель. Але рішення про державне субсидування повторного засіву стало стимулом для фермерів і сільського господарства», — сказав він.

У першу чергу, на думку Раджаба Оруджева, в Азербайджані потрібно розвивати виробництво зернових, так як це зробить вплив і на скорочення імпорту кормів для тваринництва.

«Основними кормовими культурами є соя і кукурудза, більша частина яких імпортується у країну. А це, у свою чергу, є причиною скорочення кількості валюти у країні», — підкреслив він.

У цілому, за словами директора компанії, необхідно вибрати основні стратегічні напрямки розвитку сільського господарства і докласти всіх зусиль для зниження імпортозалежності.

«70% земель в Азербайджані є зрошуваними. Це, укупі з підтримкою, що надається сьогодні аграрному сектору країни, дозволить значно збільшити виробництво сільгосппродукції», — підсумував Раджаб Оруджев.

Виконано за допомогою Disqus