На Дніпропетровщині затримано злочинну групу, яка тероризувала фермерів

7 квітня 2021 125 0
На Дніпропетровщині затримано злочинну групу, яка тероризувала фермерів
pixabay.com

На Дніпропетровщині в результаті масштабної поліцейської спецоперації затримано 6 осіб, а 16 оголошено підозри, які вимагали гроші у фермерів. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

«Злочинці через довірених осіб «тероризували» підприємців та фермерів регіону, змушуючи їх сплачувати «данину», організовували виконання злочинів на замовлення, налагодили канали постачання заборонених речей до в’язниць. Зловмисникам інкримінують  поширення злочинного впливу, у тому числі у статусі суб’єкта підвищеного впливу, звернення до таких осіб по «допомогу», а також організація та участь у «сходці», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що продовж 8 місяців оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській обл. та слідчі ГУНП в Дніпропетровській обл. збирали докази причетності кримінальних «авторитетів» до організації та діяльності угруповання, учасники якого скоювали злочини на території кількох областей.

Читати також: На Одещині злочинці вимагали у фермера $1 млн за життя сина

«Спеціалізувалися вони на вимаганні коштів з підприємців та фермерів за надання так званого «кримінального даху», виконанні різних злочинів на замовлення, постачанні наркотиків та інших речей до в’язниць і СІЗО», — повідомили у Нацполіції.

Як встановили правоохоронці, організатором виявився так званий «наглядач» за м. Нікополь із багатим кримінальним минулим за плечима. Серед довірених осіб — дружина організатора, кримінальні «авторитети», так звані «наглядачі» за містами, районами та виправними установами. Кожен відповідав за свій напрямок роботи. Зокрема за підшукування підприємців та фермерів, котрих можна було обкласти «даниною», забезпечення силової підтримки, забезпечення засуджених будь-яким майном, у тому числі забороненим, ведення «бухгалтерії» тощо.

Так, минулого четверга, 1 квітня, поліцейські провели перший етап масштабної спецоперації з нейтралізації злочинного впливу на території області, до якої були залучені понад 250 працівників. Загалом було проведено 43 санкціоновані обшуки за місцями проживання та відбування покарання фігурантів.

Читати за темою: На Дніпропетровщині злочинна група ошукувала аграріїв

За результатами проведення спецоперації поліцейські затримали 6 осіб та вилучили різну зброю, сотні набоїв різного калібру, 5 автівок, 60 телефонів, наркотики та психотропи, а також гроші у різній валюті на суму понад 2,4 млн грн.

На підставі зібраних доказів 16 осіб отримали підозри. Сімом підозрюваним вже обрані запобіжні заходи: шістьом — тримання під вартою, ще одному — домашній арешт. Розгляд стосовно інших учасників триває.

Виконано за допомогою Disqus