На Дніпропетровщині злочинна група ошукувала аграріїв

24 березня 2021 250 0
На Дніпропетровщині злочинна група ошукувала аграріїв
Kurkul.com

У Дніпропетровській обл. співробітники кіберполіції спільно з працівниками Кам’янського районного управління поліції ГУНП в області викрили злочинну групу, яка пропонувала фермерам послуги поставки насіння соняшника. Однак, отримавши передоплату, товар не надсилали, відразу змінювали номери телефонів, а кошти переказували на власні банківські рахунки. Про це інформує ГУНП в області.

«Правоохоронці встановили, що протягом 2020 р. фігуранти через відкриті групи у месенджері підшукували осіб, які займаються купівлею-продажем сільськогосподарської продукції, та пропонували свої послуги з поставки посадкового матеріалу, а саме насіння соняшника.  На сьогодні фігурантами справи спричинено збиток на 230 тис. грн», — йдеться у повідомленні.

В ході проведення слідчих заходів правоохоронці, в оселях зловмисників, провели обшуки, під час яких вилучили докази причетності цих осіб до злочинної діяльності. 

«Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років», — зазначає видання.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читати за темою: На Полтавщині грабіжники катували сім’ю фермерів

Виконано за допомогою Disqus