У Росії випускатимуть комбайни-безпілотники

18 січня 2016 39 0
У Російській Федерації хочуть розробляти комбайни-безпілотники
АгроправдаУ Російській Федерації хочуть розробляти комбайни-безпілотники

У Російській Федерації хочуть розробляти комбайни-безпілотники, пишуть «Известия».

На базі «Іннополіса» у Татарстані організовують холдинг «Агрополіс», який буде розробляти програмне забезпечення для аграріїв і безпілотну сільгосптехніку.

На реалізацію технологічної частини проекту від Міносвіти РФ було виділено 68 млн руб. Ще 68 млн руб. внесуть у проект у рівних частках по 50% два його інших учасники — «Ростсільмаш» і один з найбільших аргохолдінгів республіки Татарстан «Союз-агро».

Компанія CognitiveTechnologies у рамках проекту відповідає за розробку технологій безпілотного водіння сільгосптехніки на базі технологій комп'ютерного зору, створення автоматизованої системи управління технологічним процесом, а також комплексної інформаційної системи моніторингу сільгосптехніки і посівів, включаючи моніторинг процесу обробки полів і умов росту врожаю. Її частка у загальній сумі інвестицій складе 1,6 млрд руб.

Загальний обсяг вкладень в інноваційний агрохолдинг у найближчі п'ять років оцінюють у 15 млрд руб. У 2016 р. на реалізацію проекту передбачається витратити 380 млн руб.

Виконано за допомогою Disqus