В Чернівецькій області затримали вантаж томатів зі шкідливими організмами

14 квітня 2021 18 0
В Чернівецькій області затримали вантаж томатів зі шкідливими організмами
Держпродспоживслужба

Спеціалістами відділу фітосанітарних заходів на кордоні ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області при проведенні фітосанітарних процедур імпортних об’єктів регулювання виявлено регульований шкідливий організм — південноамериканську томатну міль Tuta absoluta Meyrick. Про це повідомляє пресслужба ДПСС.

Як стало відомо, партія томатів 14,35 т прямувала з Туреччини транзитом до Румунії. В контрольному зразку спеціалісти знайшли гусінь і лялечку в живому стані, що є порушенням Закону України «Про карантин рослин».

«Томатна міль є дуже небезпечним шкідником і швидко мігрує рослинами. ЇЇ гусениці поїдають не лише самі томати, а й їхнє листя та стебла, прогризаючи довгі ходи у стеблах і ще зелених помідорах. Непоправно псують і спілі плоди. Також міль завдає шкоди насадженням картоплі. Розповсюджується шкідник з розсадою та плодами, з ґрунтом та упакуваннями», — інормують у відомстві.

У Держпродспоживслужбі повідомили, що вантаж заражених томатів повернуто відправнику. До країни-експортера направлено нотифікацію.

Читати за темою: У Франції сталося найбільше в історії вимерзання цукрового буряка

Виконано за допомогою Disqus