Фермера з Полтавщини звинувачують у розорюванні узбіччя дороги

21 квітня 2021 114 0
Фермера з Полтавщини звинувачують у розорюванні узбіччя дороги
Facebook

На Полтавщині агрофірму «Зоря-Агро» звинувачують у розорювання узбіччя біля траси. Про це на своїй сторінці у Facebook написала Людмила Лестус.

«Проїжджаючи по дорозі В. Сорочинці-В. Обухівка, вже, безпосередньо, перед Великою Обухівкою, де знаходяться поля, орендарем яких є Агрофірма «Зоря-Агро» (керівник Порощай С.В.) побачила, що зникли узбіччя біля дороги. Де, при необхідності, зупинитися, щоб не заважати іншим транспортним засобам? Де поділися, хоча б, мінімальні 3 метри відстані від твердого дорожнього покриття до полів? Їх просто розорали. Дорога є, а узбіччя немає», — йдеться у дописі.

Як зазначила Людмила Лестус, таке «господарювання» розпочалося ще в попередні роки, коли випиляли лісосмугу і спалили пеньки.

«Виникає питання, з якою метою? Чи так розв'язували проблему забур'янення, щоб не викошувати, чи незаконне збільшення орних земель, які ніде не зафіксовані, за які не платяться податки, оренда?», — додала Людмила Лестус.

Читайте також: Село на Сумщині протестує проти розорювання заливних лук

За її словами, найцікавіше те, що в громаді це нікого не турбує, ніхто не ставить запитань, всіх все задовольняє.

«Але всі ми розуміємо, що якщо з боків асфальтованому покриттю не буде за що триматися, воно розсунеться під вагою вантажних автомобілів до осені», — зазначається у дописі.

Виконано за допомогою Disqus