Україна може в 2-3 рази збільшити експорт зерна в Китай – УЗА

22 квітня 2021 82 0
Україна може в 2-3 рази збільшити експорт зерна в Китай – УЗА
Kurkul.com

Україна може збільшити в 2-3 рази експорт зернових культур до Китаю. Про це заявив Микола Горбачьов, президент Української зернової асоціації, повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що УЗА приєдналася до підписання меморандуму Про стратегічне співробітництво між ВГО «Українська аграрна конфедерація» та Робочим комітетом Китайської асоціації малих та середніх підприємств з метою розвитку двостороннього міжнародного співробітництва в аграрній галузі. Зокрема, для розвитку сучасної сільськогосподарської торгівлі та проектів індустріальних парків. 

Сторони спільно створять китайсько-українську Раду з міжнародного співробітництва в аграрній галузі для реалізації спільних аграрних проєктів двох країн. 

Читати за темою: Україна експортувала 85% обсягу пшениці узгодженого в Меморандумі

Микола Горбачьов зазначив, що Китай є важливим торговим партнером для України та одним із найбільших покупців українського зерна.  

«Станом на сьогодні в поточному зерновому сезоні Україна експортувала до Китаю близько 10 млн т зерна і потенційно могла б із часом збільшити показник експорту в 2-3 рази. На сьогодні левову частку експорту зерна до Китаю складає кукурудза та ячмінь. І для відкриття ринку Китаю для української пшениці, сорго, гороху та інших культур потрібно підписати відповідні міждержавні фітосанітарні протоколи», — повідомив він. 

Президент УЗА наголосив, що Україна відкрита до співпраці та розвитку торгівлі між нашим країнами для зростання їхнього добробуту та процвітання. 

Читати також: Канада вперше закупила український ріпак

Виконано за допомогою Disqus