Канада вперше закупила український ріпак

21 квітня 2021 58 0
Канада вперше закупила український ріпак
Kurkul.com

У квітні трейдери продали дві партії українського ріпаку канадським покупцям, що є досить незвичайною угодою, яка вказує на вплив різкого зростання світового попиту на олійні. Повідомляє Latifundist.com.

За словами трейдерів, продаж здійснювався з урожаю 2021 р. з постачанням в серпні, при цьому мова йшла про дві поставки, кожна по 30 тис. т.

Згідно з повідомленням, Канада є найбільшим у світі експортером і виробником каноли, однією з різновидів ріпаку, і її переробники рідко імпортують сировину на такі великі відстані. Але в цьому році різке зростання попиту в Китаї на рослинну олію і корми для тварин спустошив запаси в Північній Америці й призвів до зростання цін на ріпак і сою.

«Продажі, очевидно, були пов'язані з обмеженими поставками каноли на внутрішньому ринку Канади. Я ніколи раніше не бачив таких угод», — розповів один європейський трейдер.

Зазначається, що продажі відбуваються на тлі очікуваного скорочення запасів каноли до 8-річного мінімуму до середини літа, незадовго до наступного врожаю.

Читайте також: Основні гравці ринку узгодили граничний обсяг експорту соняшникової олії

Канадський брокер із товарних ф'ючерсів компанії RBC Філ Спейс вважає, щоб розглядати поставки в Канаду з Чорноморського регіону і України зокрема, запаси повинні бути дуже низькими.

За словами Філа Спейс, Канада є найбільшим виробником каноли в світі, але нинішній дефіцит може змусити вітчизняних переробників уповільнити темпи. Канадська комісія по зерну заявила у квітні, що з серпня 2020 р. Канада експортувала на 21% більше каноли, що призвело до виснаження запасів.

Виконано за допомогою Disqus