Аграріїв попереджають про поширення шкідників у посівах озимих

23 квітня 2021 132 0
Аграріїв попереджають про поширення шкідників у посівах озимих
Kurkul.com

Посіви озимого ріпаку заселяються хрестоцвітними блішками, які за сприятливих умов можуть за 1-2 дні знищити сходи капустяних культур на великих площах. Тоді як у посівах озимої пшениці спостерігається шкодочинність гусениць озимої совки. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській обл.

Зазначається, що за умови теплої та сухої погоди хрестоцвітні блішки будуть масово заселяти та пошкоджувати посіви ріпаку. Активність жуків навесні дуже висока, особливо вони ненажерливі у парку та суху погоду. Підвищена активність спостерігається при температурі повітря понад 12°С тепла.

У Держпродспоживслужбі рекомендують постійно проводити моніторингові обстеження посівів та при виявленні заселення 5-10% рослин шкідником в кількості 3 жуків/м2 обробити інсектицидами згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

«Також для недопущення пошкоджень посівів озимих озимою совкою, яка також починає активно поширюватись полями, поїдаючи сходи культури, рекомендуємо вести спостереження за розвитком шкідника та при наявності 2-3 екз. гусениць на кв.м – у фазу кущіння, провести обробітки інсектицидами, дозволеними до використання в Україні згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні», — попередили у відомстві.

Читати також: 

Виконано за допомогою Disqus