Дощовий циклон та потепління — прогноз погоди на тиждень

26 квітня 2021 137 0
Дощовий циклон та потепління — прогноз погоди на тиждень
pixabay.com

Тиждень обіцяє бути сонячним з частковою хмарністю. Україна продовжує знаходитися в епіцентрі циклонів. Весь тиждень то в одній то в іншій частині країни очікуються короткочасні опади. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

Сьогодні, 26 квітня, в Центральній частині України, а також в Харківській, Сумській та Чернівецькій областях передбачаються значні опади. З 27 квітня рясні опади очікуються в південних областях.

«30 квітня та 1 травня дощовий циклон накриє західні, центральні та північні області. Середня швидкість вітру матиме 2-5 м/с. Вітер переважатиме західного та південного напрямку», — прогнозують синоптики.

Початок тижня відзначиться прохолодою. З 26 по 27 квітня нічні температури коливатимуться від 2 до +4 °C, лише на Півдні без заморозків +1…+5 °C. Денна температура на Заході та Півночі досягне позначки +6…+10 °C, на решті території денна температура повітря знаходитиметься в межах +7…+14 °C.

З 28 квітня розпочнеться потепління, температури поповзуть вгору. Нічні від’ємні температури зміняться на плюсові +4…+11 °C. Денна температура в північних областях +10…+17 °C, на решті території коливатиметься від +12 до +21 °C. Мінімальні температури ґрунту знаходитимуться у межах +4…+14 °C.

 

Виконано за допомогою Disqus