Стало відомо, як підвищити ефективність агропідприємства за допомогою фармменеджменту

27 квітня 2021 39 0
Максим Єлісєєв, генеральний директор компанії AgroOnline
Kurkul.comМаксим Єлісєєв, генеральний директор компанії AgroOnline

Сьогодні для успішного ведення агробізнесу мало виростити якісний урожай і вигідно його продати. Для нівелювання факторів ризику, підвищення «стійкості» і ефективності підприємства в сучасних умовах необхідно удосконалювати методи ведення бізнесу за рахунок впровадження систем фармменеджменту (FMS). Про це розповів генеральний директор компанії AgroOnline Максим Єлісєєв у матеріалі «Підвищення ефективності агропідприємства без магії: що таке система FMS і як вона працює» на Latifundist.com.

За словами фахівця фармменеджмент-система складається із трьох блоків:

  • Перший блок — це планування. У нього входить фінансове та операційне планування діяльності.

«На цьому етапі аграрії повинні визначитися, що і як вони будуть робити. При правильному плануванні всі несподіванки враховуються ще в січні, на рік вперед».

  • Другий блок — операційна діяльність.

«Тут вже потрібно реалізувати всі наші плани. Тобто вчасно і правильно провести всі заплановані роботи, щоб уникнути зриву термінів посіву, закупівель ТМЦ або збирання врожаю. Адже відхилення від запланованих дат ведуть до зменшення прибутку».

  • Третій блок — аналітичний.

«Тут на основі операційного обліку можна зрозуміти певну інформацію або ж відшукати якісь інсайди. Аналітична платформа надає різну зведену інформацію, факторний аналіз, або ж, навпаки, вузько спеціалізовану аналітику за конкретними напрямами».

Також експерт розповів скільки коштує впровадження подібних систем.

«Витрати, які несуть аграрні підприємства при вдосконаленні операційної діяльності, мізерно малі. Особливо в порівнянні з тими ризиками, які можуть виникнути без урахування і контролю операцій, з сумами, які витрачаються на оновлення автопарку, закупівлю насіння і ЗЗР. Тому інвестиції в інформаційні технології, системи автоматизації — це питання не відсутність фінансів, а нерозуміння того, навіщо вони потрібні», — зазначив Максим Єлісєєв.

За його словами, ціноутворення на такі послуги практично у всіх компаній однакова. Ціна лежить в доступних діапазонах — від одного до декількох доларів з гектара.

Як зазначив Максим Єлісєєв, інвестиції, вкладені в операційний контроль, окупаються дуже швидко, адже вони незначні.

За безкоштовною консультацією щодо впровадження системи звертайтесь за тел. +38 (067) 508-45-51 (Іванна). Отримати безкоштовну персональну презентацію системи можна за посиланням.

Виконано за допомогою Disqus