В Херсоні одна з компаній монопольно фумігує вантажі — зерновики

28 квітня 2021 41 0
В Херсоні одна з компаній монопольно фумігує вантажі — зерновики
Kurkul.com

Митниця створює перешкоди для допуску до фумігації учасникам ринку, створивши монопольне становище для компанії «ЄСВ Сервіс». Повідомляє Latifundist.com, з посиланням на джерела ринку серед трейдерів і фумігаторів.

«З минулого тижня монопольно фумігує вантажі в Херсоні компанія «ЄСВ Сервіс». Іншим компаніям не дозволяє митниця. Чи не підписує листи/заявки на проведення фумігації і фізично не допускає до суден для проведення робіт. Тариф «ЄСВ Сервіс» становить 50 центів + ​​ПДВ — це наполовину вище за ринок», — розповів один з місцевих трейдерів

За його словами, митники відкрито говорять, що це «команда СБУ».

Зазначається, що директором компанії «ЄСВ Сервіс» є Василь Падалко, який, як стверджували ЗМІ, входить в бізнес-оточення екс-нардепа Руслана Сольвар.

Інший співрозмовник, директор фумігаційної компанії «Біоконтроль» Микита Полєтаєв, стверджує, що митниця створює всілякі перешкоди для допуску до фумігації.

«Подавали листи на фумігацію в митницю, прикордонникам, щоб нас пустили. І митниця навмисно не підписує листи. Спочатку аргументувала це браком документів. Я їм підносив документи. Потім говорили, що акредитації немає. Я їм показав, що акредитація є. Потім вони сказали: «Ну, протягом місяця розглянемо». Потім вже безпосередньо сказали — фумігувати може лише одна компанія, «ОСВ Сервіс». Аналогічно сказали це всім фумігаційним компаніям», — розповів Микита Полєтаєв.

За словами фахівця, в середньому розцінки в Херсоні на фумігацію складають 20-30 центів на 1 т. При цьому припускає, що через монополію «ЄСВ Сервіс» силовики намагаються підняти середні ціни на цю послугу.

«У «ЄСВ Сервіс» завжди був вищий тариф, з ними мало хто хотів працювати. Тепер фішка така, що у всіх буде 50 центів: половина йде компанії, половина — чиновникам. До цього наштовхує і те, що вони говорять, мовляв, не переживайте, ви будете працювати, тільки ми зараз вирішуємо, як саме», — додав представник фумігаційної компанії.

У коментарі Latifundist.com представник компанії «ЄСВ Сервіс» Михайло Яворський спростував, що компанія має привілейовані умови з послуг фумігації. При цьому, за його словами, компанія також має проблеми схожого характеру.

Виконано за допомогою Disqus