За 3 роки кількість сільськогосподарських бізнесів зросла майже на 50%

30 квітня 2021 53 0
За 3 роки кількість сільськогосподарських бізнесів зросла майже на 50%
Kurkul.com

За відкритими даними ЄДРПОУ (Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України), В Україні кількість зареєстрованих бізнесів у 2020 р. у порівнянні із 2017 р. збільшилась на 24%. Повідомляє пресслужба UHBDP.

Зазначається, що кількість зареєстрованих бізнесів, у яких присутні агро-КВЕДи, збільшилась на 48%.

«Так, в чотирьох областях, де працює UHBDP, кількість зареєстрованих бізнесів зросла на 18% у 2020 р. у порівнянні з 2017 р., а кількість зареєстрованих бізнесів, у яких присутні агро-КВЕДи, збільшилась на 30% і склала 23 410 кодів у ЄДПОУ (запам’ятовуємо цю цифру)», — про це йдеться у дослідженні UHBDP, що ґрунтується на відкритих даних.

За словами міжпроєктної менеджерки Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP Олександри Гармаш, динаміку суттєвого збільшення сільськогосподарських бізнесів можна пояснити кількома причинами: розширення програм державної фінансової підтримки для аграріїв, відкриття ринку землі та допомога донорських проєктів, як технічна, так і фінансова.

Також, згідно з дослідженням, співвідношення бізнесів, які керуються жінками та чоловіками є стабільним — загалом бізнеси жінок складають 40%, а чоловіків — 60%.

Читайте також: На розробку проєкту викидів парникових газів в межах Паризької угоди Україна має 2 місяці — Качка

Виконано за допомогою Disqus