Бельгійський фермер випадково пересунув трактором кордон із Францією

8 травня 2021 105 0
Бельгійський фермер випадково пересунув трактором кордон із Францією
France Bleu

Фермер із Бельгії пересунув кам’яний стовп у лісі, який стояв на шляху його трактора, не знаючи, що камінь демаркує кордон держави із Францією. Про це повідомляє France Bleu.

Зазначається, що через дії фермера бельгійська територія збільшилася — але й у Франції, і в Бельгії дипломатичного інциденту (поки) не вбачають.

Аграрій зсунув камінь, встановлений ще у 1819 р. для демаркації кордону між Францією та Бельгією, на майже 2,3 метра вглиб французького кордону. Так територія французького села Бусіньє-сюр-Рок зменшилася, а бельгійської комуни Ерлекін — збільшилася.

«Коли саме фермер перемістив демаркаційний камінь — достеменно невідомо (сталося це десь кілька тижнів тому), але тепер про переміщення знають по обидва боки кордону. Очільники Бусіньє-сюр-Рок і Ерлекіну, однак, дипломатичного скандалу в ситуації поки не вбачають. На думку мерші Бусіньє-сюр-Рок Орелі Велонек, фермер своїми діями просто намагався зручніше розташувати огорожу свого сільськогосподарського угіддя», — йдеться у повідомленні.

А голова комуни Ерлекін Давид Лаво додає, що Бельгія «не зацікавлена в розширенні території країни».

«Він збільшив Бельгію і зменшив Францію. Я радий, моє місто збільшилося. А от очільниця французького міста не погоджується», — жартує Давид Лаво.

За словами посадовців, вони звернулися до фермера з проханням перемістити стовп туди, де він був. Якщо ж фермер відмовиться це робити, ситуацію розглядатиме французько-бельгійська комісія з питань кордону, яка востаннє збиралася у 1930 році.

Виконано за допомогою Disqus