На Запоріжжі чоловік облаштував свиноферму серед житлових будинків

7 травня 2021 90 0
На Запоріжжі чоловік облаштував свиноферму серед житлових будинків
pixabay.com

У Запорізькій обл. чоловік облаштував свиноферму серед житлових будинків. Сусіди скаржаться на сморід, адже за високим парканом, куди нікого не впускають, до пів тисячі свиней. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Місцеві жителі вже давно не відкривають вікна, бо підприємець регулярно викачує рідкий свинячий послід просто на відкритий ґрунт. Люди неодноразово намагалися поспілкуватися з сусідом, але той просто відключає телефон. Підприємець мешкає у Мелітополі, і приїздить в село лише у справах. На фермі за глухою огорожею працюють наймані робітники. Територія охороняється собаками. Мама підприємця, яка живе в селі, теж спілкуватись не бажає.  

Експерти кажуть, облаштована за правилами промислова ферма має бути щонайменше за 0,5 км від населеного пункту. Для дрібніших господарств норми інші, але все ж не на одній вулиці з житловою забудовою. У свинарнику на подвір’ї селяни можуть утримувати лише до півсотні голів.

«В присадибному господарстві мають право утримувати до 50 голів не більше. Якщо це окрема територія — то це 150 метрів, та відстань яка мала б бути», —наголосивАртур Лоза, кандидат сільськогосподарських наук. 

Читати також: На Дніпропетровщині тримали працівників ферми за рабів

Виконано за допомогою Disqus