До Всеукраїнського страйку аграріїв приєднаються представники інших галузей

21 січня 2016 73 0
Відбудеться всеукраїнське обговорення питання спецрежиму ПДВ
facebookВідбудеться всеукраїнське обговорення питання спецрежиму ПДВ

Відміна спецрежиму ПДВ призведе до зменшення обсягів власних обігових коштів сільгосппідприємств, збільшення операційних витрат, прибутковість, таку думку висловили сумські учасники республіканської селекторної наради, пише прес-служба Сумської облради.

«Потрібно було спершу вивчити ситуацію, з’ясувати, що нововведення принесуть сільгоспвиробникам і державі, провести громадські слухання, а також роз’яснювальну роботу, а не навпаки», — стверджує заступник голови Сумської облради Лілія Ричкіна.

Сільгоспвиробник Григорій Поляков додав, що недопустимо, коли селян просто грабують. Той, хто займається рослинництвом, відтепер має відраховувати у державний бюджет десь 60% (а, може, й більше) свого прибутку, а тваринники – понад 70%.

«Враховуючи сучасні ціни на паливо, запчастини, добрива, корми тощо, підвищення мінімальної заробітної плати та орендної ставки за землю, на розвиток виробництва практично нічого не залишається», — вважає він.

Учасники республіканської селекторної наради переконанні, що закон тотально б’є по аграріях, створює напругу у суспільстві. Тому на часі, хоч і з запізненням, всеукраїнське обговорення проблеми, у лютому-березні — парламентські слухання.

«Департамент АПК, врахувававши думку місцевих сільгопвиробників, уже спрямував свої ініціативи уряду щодо поступового запровадження моделі акумуляції коштів податку на додану вартість за умови збереження спецрежиму акумуляції ПДВ із спрямуванням частини коштів (у розмірі 5-10%) до спеціального фонду Державного бюджету для підтримки галузі тваринництва», — зазначив директор департаменту АПК, депутат Сумської облради Олександр Непочатов.

Лілія Ричкіна додала, що українські аграрії оголошують з 26 січня всеукраїнський страйк, до якого мають приєднатися представники інших галузей виробництва.

Виконано за допомогою Disqus