В Україні зміняться умови оподаткування

13 травня 2021 243 0
В Україні зміняться умови оподаткування
Kurkul.com

Кабінет Міністрів України на виїзному засіданні у середу схвалив законопроєкт, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України. Про це повідомляє УНН.

«Сьогодні затвердимо законопроєкт щодо змін до податкового кодексу, який дозволить збільшити щорічні надходження до бюджету приблизно на 60 млн грн. Хочу наголосити, що ми не підвищуємо та не плануємо підвищувати загальнодержавні податки для людей чи бізнесу. Зміни, які пропонуються, не торкнуться ФОПів, малого чи середнього бізнесу. Ми закриваємо прогалини у податковому кодексі, які дозволяли великому бізнесу не платити податки в Україні», — зазначив на прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, після схвалення уряд передасть законопроєкт до Ради.

Читати також: Вартість землі може зрости майже у 5 разів після запуску ринку — Шмигаль

Як зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко, пропонується Проєкт змін до Податкового кодексу, розроблений з метою забезпечення збалансованості бюджетних надходжень шляхом протидії схемам з ухилення від оподаткування, створення прозорого конкурентного середовища та підвищення ефективності використання економічних ресурсів країни.

Він зазначає, що прийняття законопроєкту надасть можливість отримати додаткові річні надходження у понад 60 млрд грн, у тому числі за рахунок:

  • приведення абсолютних значень розмірів ставок податків у відповідність до фактичного рівня макропоказників;
  • підвищення ефективності справляння рентних платежів з видобування корисних копалин та акцизного податку;
  • протидії «скруткам», неповерненню валютної виручки та боротьба з необлікованим використанням землі та тіньовим обігом с/г продукції;
  • підвищення повноти сплати податків та ефективності адміністрування податкового боргу.

При цьому, з його слів, для підприємців та громадян законопроєктом запропоновано звільнення від ПДФО коштів державної підтримки отриманої не безпосередньо з бюджету, а від Фонду розвитку підприємництва або Фонду розвитку інновацій (державні програми «Доступна іпотека 7%» та «Доступні кредити 5-7-9%»).

Читати за темою: Законопроєкт 2194 вирішує 2 фундаментальних завдання для розвитку агросектору — експерт

Виконано за допомогою Disqus