Програма Доступні кредити 5-7-9% не працює для фермерів — думка

17 травня 2021 101 0
Програма Доступні кредити 5-7-9% не працює для фермерів — думка
Kurkul.com

Фермери, для нормального функціонування, потребують швидких і живих грошей, корті можна отримати за короткий проміжок часу. Таку думку висловив Андрій Дзюбан, власник равликової ферми «Tante Snails» під час на онлайн-події Фермер & Громада: WIN/WIN (про виклики і можливості для фермерства), організованого Центром розвитку «Громада.UA». Про це пише Kurkul.com.

«Нам потрібні доступні та прості кредити, адже обігових коштів часто не вистачає. Я не міг отримати кредит за програмою «Доступні кредити 5-7-9» на 500 тис. грн, оскільки банківським установам це невигідно. Фермери мають отримувати гроші без купи документів і не за 2-3 місяці», — розповів він. 

Ресторатор додав, що держава має забезпечити аграріїв зрозумілим кредитуванням на невеликі суми та звільнити підприємців від сплати податків на період карантинних обмежень або у випадку отримання збитків від них. 

Крім того, Андрій Дзюбан зазначив, що залишитись «на плаву» вдалось завдяки гастротуризму, який має великий потенціал та приносить гарний прибуток.  

«Завдяки гастротуризму нам вдалось «вижити» і працювати далі, адже левову частку грошей ми вкладаємо саме у вирощування равликів. Гастротуризм в тренді, і є достатньо прибутковою справою. Щодалі кількість таких локацій збільшується. Очевидно, що цей напрямок буде розвиватись і надалі», — підсумував Андрій Дзюбан. 

Читати також: Тваринникам надаватимуть дотації за утримання кіз та овець

Виконано за допомогою Disqus