Аграрії Полтавщини завершили сіяти соняшник та цукрові буряки

18 травня 2021 65 0
Аграрії Полтавщини завершили сіяти соняшник та цукрові буряки
Kurkul.com

Аграрії Полтавської обл. посіяли ярих культур на площі 1 млн га. Зокрема завершено посів ранніх ярих зернових, цукрових буряків і соняшнику. Повідомляє пресслужба Полтавської ОДА.

Продовжується посів кукурудзи: 70% від прогнозу — майже 460 тисяч гектарів.

«Площі посіву кукурудзи на Полтавщині найбільші серед областей України», — зазначили у відомстві.

Також зазначається, що посіяно 27 тис. га сої або 23%.

«Погода цьогоріч внесла свої корективи. Протягом березня-квітня вона була досить прохолодна, й посівна затрималася, у порівнянні з минулим роком, на 2 тижні. Завдяки зимовим опадам маємо по області необхідні запаси вологи для проведення весняно-польових робіт», — сказав Сергій Фролов, голова Полтавської ОДА.

За його словами, у структурі посівних площ перевага надається ринково орієнтованим культурам — кукурудзі на зерно, сої, соняшнику.

«Відповідно перша займатиме 648 тисяч гектарів, друга — 120 тисяч гектарів, третій – 384 тисячі гектарів. Крім того, буде посіяно 77 тисяч гектарів ячменю, 25 тисяч гектарів цукрових буряків і 84 тисячі гектарів картоплі. Зерновий клин становитиме 1 мільйон гектарів або 59% у структурі посівних площ. Це на рівні минулого року. Площа посіву круп’яних – близько 8 тисяч гектарів, що на рівні минулого року», — зазначив посадовець.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus