Експортні ціни на українську кукурудзу знизились

21 травня 2021 132 0
Експортні ціни на українську кукурудзу знизились

Експортні котирування на українську кукурудзу знизилися після досягнення нових максимумів минулого тижня. Про це повідомляє Latifundist.com, з посиланням на дані аналітиків Refinitiv.

На експортні ціни тиснуло зниження світових котирувань, а також слабкий зовнішній попит. Більш того, високі темпи посівної кампанії в США й поліпшення погодних умов в основних регіонах вирощування кукурудзи в найближчій перспективі можуть послаблювати цінову ситуацію.

Пропозиції з поставки кукурудзи в червні нечисленні на тлі обмеженого експортного потенціалу, вони не перевищують $300 за тонну FOB, при цьому стійкий попит покупців відсутній. На базисі СРТ експортні котирування на українську кукурудзу втратили близько $13 за тонну і опустилися до $272-276 за тонну.

Читайте також: Найрентабельнішою культурою Полісся є озиме жито — аграрій

Як зазначається, минулого тижня моніторинг Refinitiv зафіксував, що експортні котирування на українську кукурудзу оновили 5-річний максимум, перевищивши позначку в $300 за тонну на базисі FOB і $285 за тонну на базисі СРТ.

Ціни пропозиції на кукурудзу нового врожаю з поставкою в період жовтень-листопад впали на $25 за тонну і знаходяться на рівні $241-244 за тонну СРТ.

Перспектива нового рекорду світового виробництва кукурудзи в сезоні 2021/22 МР в довгостроковому прогнозі буде чинити тиск на ціни, вважають українські трейдери. Так, USDA в травневому звіті прогнозує, що світове виробництво кукурудзи в новому сезоні може досягти 1,189 млрд т в порівнянні з 1,137 млрд т у 2020 р.

Виконано за допомогою Disqus