Аграріям оголосили повну програму Grain Ukraine 2021

21 травня 2021 149 0
Аграріям оголосили повну програму Grain Ukraine 2021
Grain Ukraine

Оргкомітет конференції Grain Ukraine 2021, що пройде 4–5 червня в Одесі, оголосив програму події. Головна тема цьогорічної зустрічі — Future Grain, де перші особи галузі поділяться поглядами на майбутнє українського зерна. Grain Ukraine традиційно відкриє засновник конференції, співвласник «Група терміналів TIS» Андрій Ставніцер. Про це повідомляє пресслужба Grain Ukraine.

Зазначено, що перший контентний блок конференції під назвою Future Grain розпочнеться з інтерв’ю з Романом Лещенком, міністром аграрної політики та продовольства України, який поділиться думкою про стратегію розвитку агроринку на найближчі 10 років. Питання щодо ролі міністерства у дієвій стратегії розвитку галузі, руху земельної та аграрної реформ, впровадження повноцінного агрострахування та вирішення проблем зрошування міністру задаватимуть Лариса Мудрак, СЕО Family Business Network Ukraine, президент Win Win Communications, та Андрій Длігач, д.е.н., голова Advanter Group, співзасновник «Центру економічного відновлення».

У наступній панельній дискусії «Старт ринку землі: виклики та довгострокові перспективи для бізнесу, інвесторів та економіки» до Романа Лещенка приєднаються Євген Осипов, генеральний директор Kernel, Дмитро Ливч, радник прем'єр-міністра на громадських засадах Секретаріату Кабінету Міністрів України, Head of Analytics at EasyBusiness, керівник аналітичного відділу «Центру економічного відновлення» та Ольга Балицька, керівниця практики земельних ресурсів та нерухомості PwC Legal Ukraine. Говоритимуть про запуск ринку землі, реформування Держгеокадастру, регулювання земельних відносин та децентралізацію у земельній сфері, а також про Всеукраїнський референдум стосовно продажу земель сільськогосподарського призначення.

Друга сесія — «Експортний потенціал українського зерна у новому сезоні» — пройде під модераторством Наталії Микольської, незалежної членкині наглядової ради ПрАТ «Укргідроенерго», співзасновниці Центру Trade+ Київської школи економіки, платформ SheExports та TechUkraine. 

Владислава Магалецька, голова Державної служби з питань безпеки продовольчих продуктів і захисту споживачів, розкриє питання ДПСС як воріт зернового експорту, врегулювання викликів у біобезпеці та якості продовольства, гармонізацію українського і європейського законодавства. 

Про виклики і можливості українського зерна у світі дискутуватимуть Тарас Качка, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, торгового представника України, Аріна Корчмарьова, віце-президентка Cotecna Inspection S.A. (Причорноморський і Балтійський регіони), Ольга Трофімцева, голова правління Асамблеї аграрних палат України та Геннадій Хелемський, директор департаменту структурованого торговельного фінансування АБ «Укргазбанк».

Про кліматичні виклики для українського зерна розкаже Михайло Малков, координатор програм розвитку Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні.

Торгова панель розпочнеться виступом Богдана Костецького, операційного партнера торгово-аналітичної компанії Barva Invest, який говоритиме про перспективні ринки в сезоні 2021/2022. 

Після чого відбудуться три панельні дискусії:

  1. Пройде під модераторством Іванни Доріченко, арбітра GAFTA, керуючої директорки TRADAIDE. Про тренди на основних ринках збуту чорноморського зерна і те, як зміцнити позиції України, говоритимуть Роман Русаков, трейдер причорноморського регіону Olam International, Хазем Сакер, старший трейдер Promising International Trading Co.
  2. Буде присвячена висновкам з дефолтів і урокам на майбутнє. Модератор Микола Горбачьов, президент Української зернової асоціації, запитає у Тетяни Алавердової, директора департаменту продажів HarvEast, Іванни Доріченко та Володимири Осадчука, генеральному директору COFCO Agri про те, як запобігти новим дефолтам по форвардах.
  3. Розмовлятимуть про стратегії торгівлі в умовах цінової волатильності — об’єднає таких спікерів, як Сергій Доброгорський, директор агрокомерційного департаменту «МХП», Борис Приходько, керівник відділу фінансових рішень «Сингента», та Вал Сігаєв, ф'ючерсний брокер та радник з управління ризиками компанії R.J. O'Brien. Розмову про хеджування цінових ризиків виробника, стратегію продажів у новому сезоні, розкрутку ф'ючерсів на причорноморське зерно модеруватиме Катерина Конащук, засновниця Trend&Hedge Club.

Завжди цікава і актуальна Інфраструктурна панель Grain Ukraine з її традиційним модератором Миколою Горбачьовим цього року буде присвячена розвитку портів. На ній обміняються думками Шота Хаджішвілі, співзасновник і директор групи компаній RISOIL S.A., Райвіс Вецкаганс, власник компанії RV Transport Consulting, Юрій Васьков, засновник та директор ТОВ «Укрмара», Філіпп Грушко, член наглядової ради ТІС, директор з розвитку бізнесу зернового терміналу Neptune, founding partner інвестиційної компанії SD Capital, Віктор Довгань, інвестиційний радник Проєкту ЄС, Антон Жемердєєв, комерційний директор компанії «Максігрейн Україна», Марк Магалецький, заступник голови Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні. Спікери обговорять про те, як українським портам збільшити вантажні потоки і гідно конкурувати з іншими європейськими портами, чи можуть бути переглянуті портові збори та їх цільове використання, як створити привабливі умови для залучення інвестицій в порти від приватних компаній.

Завершить Grain Ukraine 2021 панель про закон «Про внутрішній водний транспорт». Михайло Різак, заступник генерального директора із роботи з комерційними органами влади ТОВ СП «Нібулон», Євген Ігнатенко, співзасновник компанії Grain Transshipment, депутат Миколаївської облради, та Дмитро Ливч обговорять, що не так з цим законом. 

Актуальну тему застосування блокчейну при торгівлі зерном, поточної ситуації і майбутнього, розкриє Філіпе Полман Гонзага, виконавчий директор компанії Cerealia. особливу увагу буде приділено питанню, я‎Як блокчейн може змінити індустрію агротрейдингу. Також окрему увагу буде приділено використанню блокчейну за межами криптовалют, токенізації активів та питанню цифровізації агротрейдингу. 

Ще одна галузева інновація — N`UNIT, нова українська мережа залізнично-автомобільних терміналів. Про цей прояв Future Grain розкаже Юрій Красовський, business development director N`UNIT. 

Після закінчення контентної частини відбудеться стилізована вечірка «‎Burning Year of Grain Men» та концерт одного з найбільш колоритних і запальних рок-гуртів нашої країни «‎Воплі Відоплясова». 

Генеральний спонсор події — компанія Cerealia, агрітрейдінгова платформа та провайдер фінтек-послуг, що працює на базі технології блокчейн.  

Дізнатися більше та забронювати участь у конференції ви зможете за посиланням, слідкувати за новинами конференції — на Facebook та LinkedIn.

Виконано за допомогою Disqus