Презентовано програму Мінагрополітики на найближчий період

24 травня 2021 39 0
Презентовано програму Мінагрополітики на найближчий період

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля» презентував програму міністерства на найближчий час та заявив про укомплектованість міністерства штатними працівниками та фінансовим забезпеченням, інформує AgroPolit.com.

За словами Романа Лещенка, цілі міністерства на найближчий період є дуже простими та лаконічними, але водночас надзвичайно важливими:

  • Запустити ринок землі з 1 липня 2021 року відповідно до всіх законодавчих процедур.
  • Земля — громадам. Повна імплементація законів та передача управління органам місцевого самоврядування.
  • Доступна фінансова підтримка (відповідно до проєкту 5–7–9 на перехідний період), з подальшою реалізацією програми гарантування кредитів та інших формул компенсації.
  • Оцифрування землі з повним набором відкритих даних про власників.

«З точки зору півторарічного руху земельної реформи та вже прийнятих законів, важливо окреслити питання аудиту та оптимізації структури на якій були сконцентровані відповідні повноваження. Аудит виявив шокуючи речі: мільйони гектарів державних земель були виведені в приватну власність. Коли мова заходить про чиновницький апарат, який блокує і чинить супротив — це дає відповідь на питання, кому вигідна така протидія. Власне, сьогодні ми можемо заявити — Міністерство аграрної політики вже повноцінно працює. Є вже сформований бюджет і штат працівників, який ми невдовзі презентуємо», — заявив Роман Лещенко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Земля» підписав закон №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». 

Виконано за допомогою Disqus