Озвучено ціни на спаржу в Україні

25 травня 2021 70 0
Озвучено ціни на спаржу в Україні
pixabay.com

В Україні триває збір урожаю спаржі, яка з'явилася на продажу в більшості мереж супермаркетів. Так, пропонують пучки у 250-450 г за ціною від 61,9 грн до 150 грн. Про це інформує Gazeta.ua.

«Цього року сезон збирання спаржі затягнувся на два тижні через прохолодну першу половину весни. Масово в супермаркетах вона з’явилася минулого тижня. Продукт новий і корисний для здоров'я. Ціни на спаржу знижуються доволі стрімко. Якщо два тижні тому вони трималися на високому рівні, наразі спаржа вже доступніша. Продукцію вподобали українські споживачі за смаковими якостями, тому її купують. Споживання спаржі зростатиме», — розповів Олександр Хорєв, керівник проєкту «АПК-інформ: овочі й фрукти».

Читати також: Фермерка розвінчала міфи щодо суперприбутковості спаржі

Зазначається, що упродовж цього тижня триватиме масове збирання врожаю.

«Спаржу не можна зберігати як яблука чи картоплю впродовж усього сезону й продавати за стандартними цінами. Зараз сезон збирання, ціни падають. Улітку вона коштуватиме значно дорожче. Усі регіони України придатні для вирощування спаржі. Зараз великі й сталі виробництва можна на пальцях однієї руки перелічити. Але вони працюють п'ять і понад років на ринку України», — пояснив фахівець.

За його словами, 500-грамовий пучок спаржі в Україні має коштувати менш як 99 грн у роздріб.

«Візьмемо Німеччину, яка є індикатором для цієї культури. У місцевих супермаркетах спаржа цілий рік коштує $5. Продукцію в магазини постачають кооперативи, везуть її з різних країн. Тому одна ціна може триматися впродовж усього року. В Україні все кардинально інакше. Перші партії спаржі продають за 500-600 грн/кг. А потім, коли масове збирання врожаю, ціни опускаються до 50 грн. Тому прогнозувати вартість важко», — підсумував Олександр Хорєв.

Нагадаємо, в Україні почали різко дешевшати огірки. Гуртові ціни опустилися до 20-28 грн/кг.

Виконано за допомогою Disqus