Аналітики спрогнозували ціни на фуражне зерно

26 травня 2021 6270 0
Аналітики спрогнозували ціни на фуражне зерно
pixabay.com

Низький попит з боку імпортерів, як наслідок сформованих обсягів для роботи в поточному сезоні, а також сприятливі погодні умови в основних країнах-виробниках, сприяли подальшому зниженню цін в сегменті фуражної пшениці. Про це повідомляють аналітики G.R. Agro.

Так, переробні підприємства продовжували корегувати ціни в бік зниження, враховуючи відповідні тенденції на базисі СРТ-порт.

«Ціни переробників складали 6550-7450 грн/т, СРТ-підприємство, що на 150-250 грн/т нижче рівнів минулої п’ятниці», — йдеться у повідомленні.

Аналітики надалі прогнозують зниження цін ну фуражну пшеницю.

Читати також: Ціни на с/г продукцію — огляд за 21 травня від Zernotorg.ua

Низька активність торгово-закупівельної діяльності та зниження цін були притаманні ринку фуражного ячменю як в портах, так і в переробному секторі.

«Ціни переробників з минулої п’ятниці знизилися в середньому на 50-150 грн/т до 6350-7250 грн/т, з урахуванням вартості доставки на підприємство», — зазначають трейдери.

За їх прогнозом, очікується збереження низької торговельної діяльності.

Читати за темою: Експортні ціни на фуражну пшеницю будуть знижуватися — аналітики

Тенденції різної спрямованості були характерні для ринку фуражної кукурудзи. Зокрема з минулої п’ятниці фіксувалося підвищення цін в портах до 8 USD/т. Своєю чергою ціни переробників знизилися на 50 грн/т з минулого тижня до 7700-8600 грн/т, СРТ-підприємство.

«Труднощі с закупівлями великотоннажних партій зберігалися, при цьому переробники повідомляли про збільшення пропозицій партій з малим тоннажем», — повідомляють аналітики.

Виконано за допомогою Disqus