На Україну насуваються потужні циклони — прогноз погоди

31 травня 2021 248 0
На Україну насуваються потужні циклони — прогноз погоди
Kurkul.com

Останній день весни супроводжуватиметься вологою погодою, дощі пройдуть смугою охопивши Житомирську, Вінницьку, Чернівецьку, Івано-Франківську, Закарпатську області та Південну частину країни, на решті території переважатиме суха та малохмарна синоптична картина. Повідомляють синоптики Метео Фарм.

«Літо розпочнеться з потужних грозових дощів, які 1 червня накриють Східну, Південну та Центральну частину України за виключенням Вінницької обл. Їх кількість подекуди досягатиме 24 мм. З 2 по 3 червня значні опади охоплять всю територію України. Найбільша кількість опадів очікується на Сході та межуючими зі сходом областями, місцями їх кількість досягатиме 30 мм», — йдеться у повідомленні.

Розпочинаючи з 4 червня інтенсивність опадів спаде, дощові хмари почнуть розсіюватися та відступати за межі країни. З припиненням дощів у вихідні дні очікується зростання температури повітря. Вітер переважатиме північного, північно-східного напрямку 2-6 м/с.

«Упродовж тижня середні температури повітря відповідатимуть кліматичній нормі. На Заході, Півночі та в Центральній частині України у нічний час температура повітря досягне відмітки +6…+15°С, денна коливатиметься від +11 до +23°С. В Східних та Південних областях нічна температура повітря складе +9…+17°С, денні температури досягнуть відмітки +13…+27°С. Мінімальна температура ґрунту в західних, північних та центральних областях знаходитиметься у межах +7…+16°С, на Півдні та Сході температура досягне відмітки +10…+17°С», — прогнозують синоптики.

Виконано за допомогою Disqus