КСУ 3 червня розглядатиме справу щодо конституційності закону про земельну реформу

2 червня 2021 121 0
КСУ 3 червня розглядатиме справу щодо конституційності закону про земельну реформу

Конституційний Суд України у четвер, 3 червня, планує розгляд справи за конституційними поданнями щодо конституційності закону про земельну реформу. Про це інформує УНН.

«На 3 червня о 10:00 заплановано засідання Конституційного Суду у справі за конституційними поданнями щодо конституційності Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» (т. зв. закон про земельну реформу)», — розповіла представниця парламенту у Суді, народна депутатка Ольга Совгиря.

Як вона зазначила, позиція конституційних подань з цього приводу зводиться до тези, згідно із якою вільний обіг саме земель сільськогосподарського призначення підриває засади суверенітету і незалежності України, а також, що проведення «земельної реформи» можливо лише у разі її схвалення на всеукраїнському референдумі.

Розгляд справи про ринок землі у четвер стосується лише двох конституційних подань — 48 народних депутатів та 53 народних депутатів.

Розгляд цієї справи відбудеться у формі усного провадження — із заслуховуванням усних позицій учасників у справі і залучених експертів та з прямою трансляцією засідання. Переглянути трансляцію і відеозапис засідання можна буде на сайті Конституційного Суду.

Читайте також: Експерт назвав переваги реєстрації договорів оренди перед відкриттям ринку землі

Виконано за допомогою Disqus