Вчені Кореї представили культивоване м’ясо

5 червня 2021 41 0
Вчені Кореї представили культивоване м’ясо
depositphotos.com

Вчені університету Седжонг у Сеулі, що в Південній Кореї, представили культивовану (штучну) свинину. Про це повідомляє meatnews.com.ua.

Зазначається, що культивоване м’ясо — альтернативний білок, який виробляється шляхом утримання м’язових клітин в пробірці без забою тварин. Прототип м’яса на основі штучного вирощування клітин був реалізований шляхом культивування стовбурових клітин, отриманих із скелетних м’язів свиней, для досягнення найбільшої схожості з натуральним м’ясом.

«Дослідження в області харчових продуктів біотехнологічного відділу університету розпочалось в 2018 р. під керівництвом професора Парка Сунгвона. Штучна свинина вирощується шляхом відділення стволових клітин від скелетних м’язів тварин. Отримані клітини поміщаються в поживне середовище біореактора. Там вони розмножуються, доки їх не виявиться достатньо для того, щоб отримати цілісний продукт», — йдеться у повідомленні.

Дослідження були проведені за підтримки Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики спільно з Сеульським національним університетом та стартапом Space F, який спеціалізується на культивованих м’ясних продуктах.

«Ми прагнемо вдосконалювати технологію виробництва культивованого м’яса для комерціалізації шляхом подальших досліджень та оптимізації. Ми прагнемо вдосконалити основну технологію виробництва культивованого м’яса», — сказав професор Парк.

Крім того, команда вчених вже завершила розробку культивованої яловичини і випустить прототип найближчим часом.

Читати також: В Україні продовжує скорочуватись кількість промислових свиногосподарств

 

Виконано за допомогою Disqus