Прокуратура забрала у фермера незаконно виділені с/г землі

7 червня 2021 109 0
Прокуратура забрала у фермера незаконно виділені с/г землі

Прокуратура повернула територіальній громаді земельну ділянку с\г призначення на Харківщині вартістю понад 13 млн грн. Повідомляє пресслужба прокуратури Харківської обл.

Постановою апеляційного суду Харківської області залишено без змін рішення Краснокутського районного суду Харківської області, яким задоволено позов Богодухівської окружної прокуратури Харківської області та розірвано договір оренди земельної ділянки площею майже 33 га вартістю понад 13 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що у 2018 р. фермер отримав в оренду на 7 років земельну ділянку, розташовану на території Богодухівського району. Однак ці сільськогосподарські землі виділені незаконно, оскільки не проведено передбачених законодавством торгів. Крім того, фермер вже мав у користуванні сільськогосподарські землі і не мав права на безкоштовне отримання додаткових ділянок.

Суд підтримав позицію окружної прокуратури, проте орендар земельної ділянки не погодився з таким рішенням та подав апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, яка не була задоволена.

Наразі реєстрація договору оренди у державному реєстрі скасована.

Читайте також: Експерт назвав переваги реєстрації договорів оренди перед відкриттям ринку землі

Виконано за допомогою Disqus